Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka z czerwonej porzeczki i mięty

5.0
(45)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czerwona porzeczka 2 kg
cukier 1 kg
spirytus 1 litr
woda 250 ml
listki świeżej mięty

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka z czerwonej porzeczki i mięty

Oczyszczone owoce czerwonej porzeczki zasypujemy cukrem,słój przykrywamy ściereczką i odstawiamy na kilka dni aby puściły sok. Po kilku dniach do słoja wkładamy kilkanaście listków świeżej mięty,zalewamy 70% spirytusem (Wodę łączymy ze spirytusem 95% i otrzymamy spirytus o mocy 70%), zakręcamy słój i odstawiamy na dwa miesiące. Po tym czasie odciskamy sok z owoców, filtrujemy nalewkę i rozlewamy do butelek. Nalewka musi postać kilka miesięcy,później można się nią delektować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 02.10.2013 18:37
ciekawa ta nalewka:)
KasiaK90 02.10.2013 17:58
rewelacyjna naleweczka;)
Czarnula87 02.10.2013 17:16
to misi być smaczne
Sylwia26 02.10.2013 17:01
ale smakołyki
artur7 02.10.2013 16:54
musi byc dobra
noninka77 02.10.2013 16:45
wspaniała:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak