Nalewka z borówek

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    1/2 kg
  • miód naturalny

    5 łyżek
  • spirytus

    1/2 litra
  • borówki

    1 kg
  • wódka

    1/2 litra
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Borówki umyć i wysuszyć. Włożyć do szklanego naczynia i rozdusić. Cukier i miód rozmieszać w wódce. Dodać spirytus. Przygotowane wcześniej borówki zalać alkoholem z cukrem i miodem i odstawić na 2-3 tygodnie w słoneczne miejsce. Po 2-3 tygodniach przelać do karafki i odstawić w zacienione miejsce. Nalewka gotowa do spożycia po 5-6 miesiącach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 21.08.2014 15:10
chętnie spróbuję
gibli 19.08.2014 10:51
musi być dobra)
Bernadeta1 18.01.2014 11:01
na pewno rewelacyjna
anemon 09.01.2014 07:52
Nalewki z borówek nigdy nie robiłam, jestem ciekawa jak smakuje?
olkaaa 01.01.2014 10:51
wygląda smakowicie
Iwusia 22.12.2013 21:46
fajny przepis
Wacław 06.12.2013 10:00
na pewno smaczna,z chęcia bym spróbował
mirosława4 24.11.2013 15:17
super ta naleweczka
Klausia 30.10.2013 16:18
o takiej nawet nie pomyślałam :) super :)
m1monika 22.10.2013 08:23
lubię nalewki :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat