Nalewka wiśniowa mojej babci.

Nalewka wiśniowa mojej babci.

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiśni

    3 kg
  • cukru

    1 kg
  • spirytusu

    0,5 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Nalewka wiśniowa mojej babci. foto
Wiśnie włożyć do dużego słoja o szerokiej szyjce i zasypać cukrem (słój wypełnić do 3/4 objętości) i postawić w ciepłym miejscu np.na oknie gdy jest słoneczna pogoda. Pozostawić na 10 dni, a po tym czasie zlać sok i podlać wiśnie spirytusem i pozostawić jeszcze na 4 dni. Gdy minie ten czas wymieszać z sokiem i przecedzić/przefiltrować przez gęste sito.
Krok 2 - Nalewka wiśniowa mojej babci. foto
Rozlać do butelek, zamknąć.
Krok 3 - Nalewka wiśniowa mojej babci. foto
Gotowe do spożycia po 2-3 miesiącach.
Na zdrowie:)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wiesława1

26.05.2012 08:47
hmmm

barbara11561

16.01.2012 22:13
pyszna

Elżbieta17

30.10.2011 11:16
Pyszna naleweczka:)

kasienka23

29.10.2011 15:10
uwielbiam

Ewa111

20.09.2011 10:38
robię trochę inaczej ale pewnie smak ma podobny

Dorota59

16.09.2011 14:47
oj skosztowałabym kieliszeczek

pacpaw

05.09.2011 19:29
cud miód !

ziutula

05.09.2011 12:11
na mroźne taka naleweczka to marzenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat