nalewka malinowa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maliny

    1 kg
  • cukier

    1 kg
  • spirytus

    1/2 litra
  • woda

    1/2 litra
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Maliny zalewamy spirytusem i odstawiamy na 2 tygodnie. Po dwóch tygodniach odciskamy maliny przez gazę. (Uzyskujemy z tego sok z malin i spirytusu) Gotujemy syrop z cukru i wody. Studzimy razem łączymy z uzyskanym sokiem. Rozlewamy do butelek. Zostawiamy na 2 tygodnie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Przepisy Joanny 02.03.2014 15:02
zdrowa i pyszna nalewka, robię podobnie
Ewa104 02.10.2013 08:09
Jak dla mnie troszkę dużo cukru,ale malinową nalewkę robię i bardzo lubię.
Trzy talerze 01.10.2013 22:49
Chciałabym taka robić... na pewno bardzo zdrowa ;)))
Renata9 01.10.2013 21:52
pyszna naleweczka
Magda24 01.10.2013 21:51
zdrowa i relaksująca (w umiarkowanej ilości)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat