nalewka jałowcowa

nalewka jałowcowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    2 ł
  • Owoc jałowca cały Prymat

    70 (świeży)
  • wódka

    0,5 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mogąbyć też jagody suszone jałowca(35szt.)jagody umyć,aby nalewka była bardziej aromatyczna można utłuc jagody w możdzierzu,włożyć do butli,dodać cukier,zalać wódką,butlę zamknąć i odstawić na 6 tygodni w chłodne miejsce,co 3 dni wstrząsnąć naczyniem,zlać płyn znad owoców do czystej butelki,odstawić,aby się sklarowała,po 2 tygodniach zlać ją i odfiltrować,pić można odrazu ale będzie smaczniejsza jeśli odleżakuje 3 miesiące.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 03.10.2012 10:01
pyszna :)
Wafelek2601 09.09.2011 09:07
naleweczki są super
Grazyna0211 30.03.2011 11:31
fajna naleweczka
IKrakowianka 13.03.2011 23:09
Świetna, bardzo lubie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat