nalewka agrestowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    1/2 kg.
  • spirytus 50%

    1 litr
  • agrest

  • imbir świeży

    0.25 dkg.
  • wanilia

    1 laska
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Agrest rozdrobnić i dać do słoja. dodać wszystkie składniki i dobrze wymieszać. Słój zamknąć i odstawić na 2 tygodnie. Po tym czasie odcedzić i, przefiltrować i zlać do butelek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pestka 29.10.2013 09:16
takiej nigdy nie robiłam
Beata73 24.10.2013 09:06
pyszna-polecam
Stenka 01.07.2012 08:01
A co to jest spirytus 50%?
hastalavista 29.12.2010 14:21
ciekawe :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat