Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki ze szpinakiem i łososiem
Pełnowartościowy obiad zawierający wszystko, co smaczne i zdrowe! Mamy tutaj szpinak oraz łososia, a także ser feta i pyszne naleśniki. Całość zapieczona razem, aby wszystkie smaki się przeniknęły.
1. Szpinak umyć, osuszyć. Czosnek obrać i drobno pokroić. Na maśle podsmażyć czosnek, dodać szpinak i dusić na małym ogniu przez kilka minut, aż woda odparuje. Doprawić solą i pieprzem. Ostudzić. Fetę pokroić w plastry.
2. Usmażyć naleśniki z podanych składników. Smażymy na rozgrzanej patelni posmarowanej odrobiną oleju aż do zrumienienia.
3. Na naleśniku rozłożyć szpinak. Na to położyć po plasterku fety i łososia. Naleśnik złożyć w kopertę. Powtórzyć to samo z pozostałymi. Gotowe naleśniki ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, posmarować masłem i zapiec ok. 30 minut, w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Podawać na ciepło.
Smacznego :)