Naleśniki zapiekane z parówką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki kiszone

    5 szt
  • parówki

    10 szt
  • jajka

    2 szt
  • bułka tarta

  • ser żółty

    25 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Smażymy naleśniki. Gotujemy parówki, gdy wystygną dzielimy na pół i lekko nacinamy wzdłuż. Ogórki kroimy wzdłuż na 4 części. Naleśnik smarujemy cienką warstwą ketchupu, może być również wersja bez ketchupu. Parówkę kładziemy na naleśniku i wkładamy w nacięte miejsca ogórek. To wszystko posypujemy startym serem i zawijamy w ten sposób jak krokiety. Następnie każdego naleśnika obtaczamy w jajku i bułce tartej. Tak przygotowane kładziemy na rozgrzaną patelnię i opiekamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aisza1 29.01.2013 15:01
z parówką to jeszcze nie jadłam
Milena87 28.01.2013 16:23
fajny pomysł
Aneta2604 10.06.2012 20:44
ciekawy przepis
Kuchareczka2 11.01.2012 18:32
też takie robiłam dodawałam jeszcze pieczarki i papryke
barbara11561 15.12.2011 07:26
pyszne
Justa32 02.12.2011 21:00
pyszne
Ewa95 24.11.2011 16:30
ciekawe
dianix 22.11.2011 18:53
dawno tak nie robilam, a parówki lubie
dianix 22.11.2011 18:53
dawno tak nie robilam, a parówki lubie
smakoszek 20.11.2011 11:04
świetny przepis na mało lubiane parówki:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat