Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki zapiekane z bekonem
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/243075/nalesniki-z-dzemem-morelowym.html. Dla przypomnienia: do miski wbijam jaja, dodaje mleko i roztrzepuje. Następnie dodaje mąkę, sól i mieszam na jednolitą masę. Następnie dodaję wodę i mieszam, najlepiej za pomocą miksera. Ciasto rozlewam małą chochelką na rozgrzaną patelnię i delikatnie rozprowadzam. Kiedy ciasto delikatnie odstaje od brzegu obracam je na drugą stronę.
Tak przygotowane placki w środku smaruję majonezem i układam na niego grubo krojone plastry bekonu i pokrojoną w paski czerwoną paprykę. Naleśniki zawijam i układam na blacie żaroodpornym, posypuję startym serem żółtym i wkładam na 15 minut do rozgrzanego na 180 stopni piekarnika. Po wyjęciu naleśniki polewam ketchupem i posypuję pokrojoną drobno natką pietruszki.