Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki zapiekane w sosie bolońskim

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
por 1 szt
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Czosnek suszony Prymat
Majeranek suszony Prymat
pietruszka
naleśniki 7 sztuk
ser żółty 50 g
sos boloński 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki zapiekane w sosie bolońskim

Kroki postępowania

1
W misce mieszamy mięso mielone z pokrojonym w pół krążki ,posolonym i odciśniętym porem.Doprawiamy solą,pieprzem,czosnkiem,majerankiem i dodajemy posiekaną pietruszkę. Dokładnie mieszamy.
Krok 1 - Naleśniki zapiekane w sosie bolońskim foto
2
Na kazdy naleśnik nakładamy łyżkę farszu i rozsmarowujemy ,zwijamy w rulon.
Krok 2 - Naleśniki zapiekane w sosie bolońskim foto
3
Gotowe naleśniki układamy w wysmarowanym naczyniu żaroodpornym.
Krok 3 - Naleśniki zapiekane w sosie bolońskim foto
4
Sos boloński przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i zalewamy nim naleśniki .Posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy ok 20-30 min w 180C
Krok 4 - Naleśniki zapiekane w sosie bolońskim foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolina1869 02.05.2014 11:50
musząbyć smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak