Naleśniki z warzywami pod beszmelem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko 3,2%

    250 ml
  • jajko

    2 szt
  • mąka tortowa

    150 gram
  • sól do smaku

  • pieprz

  • pomidor

    1 szt
  • kukurydza w puszce

    1 szy
  • ser tarty

    150 gram
  • cebula biała

    1 szt
  • sos beszamelowy

    300 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki, mleka oraz jajek robimy ciasto naleśnikowe, doprawiamy je solą oraz pieprzem do smaku. Smażymy na patelni cienkie naleśniki.
Gotowe naleśniki nadziewamy kukurydzą, pokrojonym w paski pomidorem, pokrojoną w piórka cebulą oraz startym serem i zwijamy w ruloniki.
Ruloniki układamy w naczyniu do zapiekania i polewamy beszamelem. Tak przygotowane zapiekamy przez około 20 - 30 min.

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Monika-twin 13.09.2012 17:28
smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat