Nalesniki z twarogiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    300 gram
  • jajko

    1 szt
  • mleko

    500 mili
  • sok z wiśni

    100 gram
  • twaróg

    250 (półtłusty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1 -Do miski wbijamy jedno jajko 2 - Dodajemy mleko i wsypujemy maka cały czas miksując 3- Naleśniki smażymy z obu stron na patelni 4- Na talerz kładziemy twaróg i ugniatamy go widelcem 5- Dodajemy sok z czerni do twarogu i mieszamy aby powstała nam różowy smaczny twaróg 6- Nakładamy na usmażony naleśnik twaróg i składamy w kopertę 7- Polewamy sokiem z czereśni smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
misia2 04.07.2012 09:47
mniam napewno dzis to zrobie:)
cukiereczek 25.06.2012 07:53
apetyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat