Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mleko 2%
250 ml -
mąka przenna
250 g -
woda gazowana
2 łyżki -
jajko
2 szt -
sól
do smaku -
cukier puder
do smaku -
oliwa
2 łyżki
Przepis i sposób przygotowania Naleśniki z sosem czekoladowym
Dodajemy wodę gazowaną, aby nasze naleśniki były puszyste.
Jeśli mamy teflonową patelnię, dobrzde jest dodać oliwy do ciasta. Jeśli nie, rozgrzewamy zwykłą patelnię, wylewamy oliwę i smażymy naleśniki po obu stronach. Z powyższych proporcji wyszło mi 6 naleśników.
Po usmażeniu smarujemy w środku sosem czekoladowym ( mój przepis: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/243396/sos-czekoladowy.html ).
Można posypać cukrem pudrem, ponieważ mój sos jest na bazie gorzkiej czekolady :)
SMACZNEGO!
Komentarze (0)