Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

naleśniki z serem żółtym, pieczarkami i szynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka 40 dkg
pieczarki 80 dkg
cebula 2 szt
mąka
mleko
ser gouda 40 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: naleśniki z serem żółtym, pieczarkami i szynką

Kroki postępowania

1
Usmażyć dosyć cienkie naleśniki.Pieczarki pokroić w drobną kostkę, udusić razem z cebulką. Szynkę pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na tartce. Położyć farsz, zawinąć naleśniki tak aby farsz się nie wysypywał.
Krok 1 - naleśniki z serem żółtym, pieczarkami i szynką foto
2
Panierować w jajku i bułce tartej, smażyć przez chwilę na złoty kolor.
Po usmażeniu odparować w piekarniku.
Krok 2 - naleśniki z serem żółtym, pieczarkami i szynką foto
3
Najlepsze są jako dodatek do czerwonego barszczu:D
Krok 3 - naleśniki z serem żółtym, pieczarkami i szynką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 11.10.2012 19:43
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak