Naleśniki z serem i musem gruszkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

naleśniki

  • mąka pszenna

    2 szklanki
  • mleko

    1.5 szklanki
  • woda gazowana

    1.5 szklanki
  • miód płynny

    2 łyżki
  • jajko

    2 szt
  • olej do smażenia

    2 łyżki

dodatkowo

  • ser twarogowy

    200 g
  • mus jabłkowy

    150 g
  • mus owocowy

  • masło klarowane

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

szystkie składniki na naleśniki miksuje następnie na rozgrzany olej wylewam ciasto jedną porcję i piekę z obu stron na rumiane. Na naleśnik kładę porcję sera a następnie łyżkę musu gruszkowego.

Naleśnik składam. Następnie na rozgrzaną patelnię wylewam łyżkę masła klarowanego i kładę naleśniki.

Smażę dokładnie po obu stronach aż będą chrupiące

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kd045 10.11.2016 14:04
super przepis !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat