Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z serem i dżemem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto naleśnikowe

mąka pszenna 3 szklanki
jajko 2 sztuki
mleko 2 szklanki
woda zimna 1-1,5 szklanki
cukier 4 łyżeczki
cukier wanilinowy
sól szczypta
olej do smażenia

Nadzienie

ser biały 1 opakowanie 250g
jogurt naturalny 2 łyżki
cukier
cynamon Prymat 1/3 łyżeczki

Dodatkowo

dżem truskawkowy
śmietana 30% 1 kubek

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z serem i dżemem

Wszystkie składniki ciasta naleśnikowego miksuję dokładnie, aby nie było grudek. Następnie używając silikonowego pędzelka, do natłuszczenia patelni smażę naleśniki. Kiedy placki stygną przygotowuję nadzienie. Biały ser mieszam dokładnie z jogurtem, dodaję cukier do smaku i cynamon. Dzielę naleśniki na dwie części: jedną przekładam dżemem, a drugą z serem (rozkładam masę serową na plackach, zawijam dwa boki i roluję). Gotowe naleśniki polewam śmietanką 30%, posypuję cukrem i cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 27.03.2015 16:35
Lubię takie;)
agnieszka214 27.03.2015 16:02
smakowitości dla dzieciaków
Ania67 27.03.2015 15:19
uwielbiam takie
Franciszek 27.03.2015 15:06
Pycha naleśniki
Adamorek 27.03.2015 15:02
dzieciaki je uwielbiają
Motorek 27.03.2015 14:47
Pysznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak