Naleśniki z serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1,5 szklanki
  • woda gazowana

    1 szklanka
  • mleko

    3/4 szklanki
  • kefir

    1 łyżka
  • jaja

    2 sztuki
  • cukier

    1/2 łyzeczki
  • sól

    1 łyżeczka
  • olej

    1/2 łyżki
  • ser biały

    25 dag
  • jogurt naturalny

    200 gram
  • cukier

    1/3 szklanki
  • śmietana 18 proc

    do polania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Po pierwsze musimy : Mleko, wodę i jaja ubić ze sobą w misce. Jeżeli ktoś chce to białka można osobno ubić i dodać na samym końcu.

Stopniowo dosypujemy mąkę w miarę ukręcania ciasta.

Na samym końcu przygotowywania musmy dodajć sól, cukier, kefir i olej i wszystko dobrze mieszamy ze soba.

Dobrze przygotowane ciasto naleśnikowe powinno być płynne.
Na rozgraną patlenie wlewamy około 1/2 łyżki rosołowej ciasta i smażymy z jednej i drugiej strony.. Naleśniki powinny być jak najcieńsze.


Z takiego przepisu powinno wyjśc około 11-13 nalesników.

Farsz : ser biały, jogurt, cukier i łączymy ze sobą i dobrze mieszamy. NAkladamy porcje do placka naleśnikowego i zwijamy w rulonik, oczywiscie farszu tyle ile kto chce.

Mozna polać śmietana

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina38 17.03.2013 18:53
a ja najbardziej lubię je zapiekane na masełku :)
Dorian 14.09.2012 21:05
lubie nalesniki z serem
justynab1903 19.01.2012 18:28
mmmmmmmmmmmmm naleśniczki :)
aacaac 25.11.2011 08:43
lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat