Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mleko
1 szkl -
mąka
ok. 20 dag -
jaj
2 szt -
olej
2 łyżeczki -
sól
szczypta -
ser biały
40 dag -
żółtko jajek
2 szt -
cukier
do smaku -
cukier waniliowy
do smaku -
cynamon
do smaku
Przepis i sposób przygotowania Naleśniki z serem
Rozgrzać patelnię z niewielką ilością tłuszczu i smażyć cienkie naleśniki.
Ser ugnieść widelcem, dodać trochę cukru, cukier waniliowy, cynamon i żółtka. Dokładnie wymieszać.
Ser rozsmarowywać na połowie naleśnika złożyć na pół i jeszcze raz na pół aby powstawały trójkąty.
Zasmażyć na patelni z dodatkiem masła na złoty kolor.
SMACZNEGO :)
Komentarze (54)
Załaduj więcej komentarzy (44)