Przepis i sposób przygotowania na: naleśniki z pieczarkami i kukurydzą
cebulkę pokrojoną w kostkę i wyciśnięty czosnek usmażyć na oleju, pieczarki pokrojone w półplasterki dorzuć do cebuli i upróż je. kiedy puszczą wode to odlać ją i dosypać wszystkie przyprawy i kukurydzę. można trzymać pieczarki na ogniu aż wyparuje z nich cała woda (lepiej żeby było jej jak najmniej żeby nic nie wyciekało z naleśnika)
I teraz tak:
Nalać ciasto na patelnie, kiedy obrócisz już naleśnik to w górnej części naleśnika nałóż plasterek sera (nie duży, 2x5cm- połóż go poziomo), jak będzie gotowy ściagnij go i na dolną część (ale nie na sam dół) nałóż farsz, zagnij dół potem boki i zakręc do samej góry- naleśnik powinien się skleic z tym serem, dzięki czemu nie będzie się rozwijać- powinien wyjść a'la wałeczek/krokiecik ;) Oczywiście możesz ominąć tą część i zwinąć go tradycyjnie z serem albo bez ;)
Ja jem je w takiej postaci, ale można je jeszcze obtoczyć w jajku i bułce tartej. Smacznego!