Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z pieczarkami i brokułami
Pora myjemy i siekamy, cebulę kroimy w kosteczkę. Na patelnię wlewany oliwę i wrzucamy pora i cebulę i przesmażamy pod przykryciem aż będą szkliste. Następnie dodajemy oczyszczone i pokrojone pieczarki. Dusimy na wolnym ogniu. Dodajemy zioła oraz czosnek. Dusimy do momentu aż pieczarki będą miękkie, a sok, które puszczą - odparuje. Teraz dodajemy oczyszczony brokuł, podzielony na małe różyczki. Warzywa dusimy przez jakieś 5 minut, tak aby brokuł zmiękł, ale nie stracił koloru. Na końcu doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy natkę pietruszki. Naleśniki smarujemy farszem i składamy.
Do farszu możemy dodać trochę startego żółtego sera i krótko zapiec lub obsmażyć na patelni z obu stron. Smacznego!