Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka pszenna
2 szklanki -
jaja
2 -
piersi kurczaka
3 -
cebula biała
2 -
śmietana gęsta
2 łyżki -
msło
10 dkg -
woda
1 (źródlana)
Przepis i sposób przygotowania Naleśniki z nadzieniem z kurczaka
Farsz: piersi z kurczaka kroimy w drobną kostkę i smażymy wraz z poszatkowaną cebulą na rozgrzanym maśle. Kiedy piersi się zarumienią, a cebula zeszkli, dodajemy serek topiony oraz przyprawy, a następnie podlewamy przegotowaną wodą ( ok. 1/2 szklanki). Kiedy odparuje, dodajemy 2-3 łyżki gęstej śmietany i dusimy jeszcze ok 5 minut. Na wystygł naleśniki kładziemy farsz (1 czubata łyżka). Formujemy rulon lub kwadraty jak kto woli.
Kaloryczne ale pyszne !
Komentarze (37)
Załaduj więcej komentarzy (27)