Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z dżemem i pestkami granata

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 1,5 szklanki
mleko 0,5 szklanki
cukier 1 szczypta
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
dżem wiśniowy 1 słoiczek
granat 1/2 szt
jaja 1 szt
woda 1/4 szklanki
cukier wanilinowy 1 łyżeczka
olej do smażenia
bita śmietana w proszku 1 opakowanie
mleko 1/4 szklanki do śmietany w proszku

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z dżemem i pestkami granata

Kroki postępowania

1
Przygotować wszystkie składniki. Do naczynia włożyć wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe i zmiksować mikserem , jeśli za gęste to dolać wody.
Krok 1 - Naleśniki z dżemem i pestkami granata foto
2
Na rozgrzaną patelnie nalewać ciasto i smażyć naleśniki na odrobinie tłuszczu.
Krok 2 - Naleśniki z dżemem i pestkami granata foto
3
Z obu stron.
Krok 3 - Naleśniki z dżemem i pestkami granata foto
4
Posmarować dżemem wiśniowym lub innym.
Krok 4 - Naleśniki z dżemem i pestkami granata foto
5
Przygotować mleko schłodzone , śmietankę w proszku i ubijać do momentu uzyskani a pożądanej konsystencji .
Krok 5 - Naleśniki z dżemem i pestkami granata foto
6
Posmarowany dżemem naleśnik złożyć w trójkąt .Udekorować ubitą śmietanką i posypać pestkami granatu.
Krok 6 - Naleśniki z dżemem i pestkami granata foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 29.12.2015 10:34
fajne naleśniczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak