Naleśniki z dżemem i pestkami granata

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    1,5 szklanki
  • mleko

    0,5 szklanki
  • cukier

    1 szczypta
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1 szczypta
  • dżem wiśniowy

    1 słoiczek
  • granat

    1/2 szt
  • jaja

    1 szt
  • woda

    1/4 szklanki
  • cukier wanilinowy

    1 łyżeczka
  • olej do smażenia

  • bita śmietana w proszku

    1 opakowanie
  • mleko

    1/4 szklanki do śmietany w proszku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Naleśniki z dżemem i pestkami granata foto
Przygotować wszystkie składniki. Do naczynia włożyć wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe i zmiksować mikserem , jeśli za gęste to dolać wody.
Krok 2 - Naleśniki z dżemem i pestkami granata foto
Na rozgrzaną patelnie nalewać ciasto i smażyć naleśniki na odrobinie tłuszczu.
Krok 3 - Naleśniki z dżemem i pestkami granata foto
Z obu stron.
Krok 4 - Naleśniki z dżemem i pestkami granata foto
Posmarować dżemem wiśniowym lub innym.
Krok 5 - Naleśniki z dżemem i pestkami granata foto
Przygotować mleko schłodzone , śmietankę w proszku i ubijać do momentu uzyskani a pożądanej konsystencji .
Krok 6 - Naleśniki z dżemem i pestkami granata foto
Posmarowany dżemem naleśnik złożyć w trójkąt .Udekorować ubitą śmietanką i posypać pestkami granatu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mysza75 29.12.2015 10:34
fajne naleśniczki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat