Naleśniki z duszoną sałatą

Naleśniki z duszoną sałatą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

składniki

  • mleko

    1 szklanka
  • mąka tortowa

    1,5 szklanki
  • jaja

    3 szt
  • woda

    1/2 szklanki
  • sól

    1 szczypta

nadzienie

  • sałata rzymska

    2-3 szt
  • olej kokosowy

    2 łyżki
  • ocet winny

    1 łyżka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • sól do smaku

    1 szczypta
  • ząbki czosnku

    4 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Naleśniki z duszoną sałatą

Kroki postępowania

Krok 1 - Naleśniki z duszoną sałatą  foto
Sałatę umyć i osuszyć wirówką do sałaty .
Krok 2 - Naleśniki z duszoną sałatą  foto
Następnie pokroić nożem drobno .
Krok 3 - Naleśniki z duszoną sałatą  foto
Rozgrzać w rondlu olej kokosowy o włożyć pokrojoną sałatę . Podlać wodą lub bilionem i dusić na małym ogniu .
Krok 4 - Naleśniki z duszoną sałatą  foto
Obrać czosnek i pokroić drobno
Krok 5 - Naleśniki z duszoną sałatą  foto
Dodać do sałaty ,wymieszać ,przyprawić pieprzem ,octem winnym do smaku
Krok 6 - Naleśniki z duszoną sałatą  foto
Wcześniej usmażyć naleśniki smażąc tylko z jednej strony . Nakładać farsz z duszonej sałaty na stronę przysmażoną .
Krok 7 - Naleśniki z duszoną sałatą  foto
Złożyć naleśnik na pół i podsmażyć z obu stron ,polać jogurtem i udekorować rzodkiewkami .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat