Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z Czarnobyla

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
mąka pszenna 1/2 szklanki
mleko 100 ml
woda gazowana 100 ml
serek homogenizowany 50 gram
połówki brzoskwiń z puszki 5 sztuk
cukier waniliowy 3 łyżeczki
mleko skondensowane z Ukrainy 4 łyżki
olej do smażenia
błonnik 1 owsiany
ser biały 150 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z Czarnobyla

Składniki na ciasto umieszczamy w misce i miksujemy na gładką masę (niezbyt gęstą). Olej rozgrzewamy na patelni i smażymy po jednej chochli ciasta na rumiano z każdej strony. W międzyczasie ser mieszamy z serkiem homogenizowanym, cukrem i dodajemy pokrojone w kostkę brzoskwinie. Po usmażeniu naleśników nakładamy farsz i zawijamy je w rulon. Wierzch polewamy skondensowanym mleczkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 22.02.2014 08:53
Nazwa kontrowersyjna, ale potrawa pyszna.
Katarzyna59 21.07.2013 16:16
super smaczne naleśniczki
medi 04.12.2012 14:00
Fajne naleśniki:)
Paolcia 04.12.2012 14:00
jak z czarnobyla to napewno zdrowe :D hehe
Miki 04.12.2012 13:25
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak