Naleśniki z bitą smietaną, dżemem morelowym i syropem różanym

Naleśniki z bitą smietaną, dżemem morelowym i syropem różanym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    0,5 l
  • jajko

  • mąka pszenna

    1,5 szklanki
  • cukier waniliowy

    łyżeczka
  • oliwa

  • bita śmietana

  • syrop różany

  • dżem morelowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko, mąkę, jajko, cukier waniliowy i dwie łyżki oliwy z oliwek miksujemy na gładką masę. Smażymy cienkie naleśniki.

Każdego naleśnika smarujemy dżemem morelowym i zwijamy w rulon.

Naleśniki podajemy z bitą śmietaną i skrapiamy syropem różanym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Żaneta1

13.12.2011 16:33
pysznosci;)

ilka_86

01.07.2011 16:24
uwielbiam naleśniczki:)

aginaa

04.04.2011 17:15
mmm pychotka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat