Naleśniki wg Marty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    35 dag
  • jajko

    2 szt
  • mleko

    0,4 l
  • olej do smażenia

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski dodajemy mąkę, żółtka, mleko, 1 łyżkę oleju i odrobinę soli. Z białek ubijamy pianę i dodajemy do ciasta i wszystko razem miksujemy. Na rozgrzanej patelni smażymy naleśniki z obu stron. Gotowe.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
artur7 23.05.2012 13:01
p yszne
ankaryba 20.05.2012 15:51
smaczne :-)
kanu83 05.03.2012 18:04
lubie
kate.500 06.02.2012 07:59
pycha
marta1371 26.12.2011 23:14
Ja dodaję jeszcze do tego jabłka pokrojone w kawałki i nazywam to grzybkiem.
Motorek 21.05.2011 20:11
pycha
magical66 08.03.2011 15:19
fajne
RenataZ-et 19.02.2011 13:15
Naleśniki mogę jeść trzy razy dziennie :D
mirosława4 29.01.2011 20:25
fajne
gacopierz23 27.01.2011 20:29
dobre na jutro

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat