Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

naleśniki szpinakowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 200 g
mleko 0,5 l
jajko 2 szt
woda gazowana 250 ml
mąka 250 g
cukier kryształ 1 łyzeczka
olej 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: naleśniki szpinakowe


1.Mleko, mąkę, jajka, wodę, cukier i olej wrzucamy do jednej dużej miski.
2.Wszystkie składniki mieszamy na jednolitą lejącą się masę bez grudek.
3.Na rozgrzaną patelnie w niewielkich ilościach wlewamy ciasto.
4.Naleśnik smażymy po obu stronach
5.przekładamy na talerz i nadzienie dodajemy jakie chcemy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak