naleśniki szpinakowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak

    200 g
  • mleko

    0,5 l
  • jajko

    2 szt
  • woda gazowana

    250 ml
  • mąka

    250 g
  • cukier kryształ

    1 łyzeczka
  • olej

    100 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania


1.Mleko, mąkę, jajka, wodę, cukier i olej wrzucamy do jednej dużej miski.
2.Wszystkie składniki mieszamy na jednolitą lejącą się masę bez grudek.
3.Na rozgrzaną patelnie w niewielkich ilościach wlewamy ciasto.
4.Naleśnik smażymy po obu stronach
5.przekładamy na talerz i nadzienie dodajemy jakie chcemy

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat