Przepis i sposób przygotowania na: NALEŚNIKI PYCHOTKI
Kroki postępowania
Jabłka obrać zetrzeć na tarce i przysmażyć na oleju na wolnym ogniu cały czas mieszając. wsypać galaretkę i jeszcze chwilę podsmażyć.
maślanka | 1 szklanka |
jaja | 1 szt. |
mąka pełnoziarnista | 10 dag |
woda gazowana | 1/2 szklanki |
olej | 1/3 szklanki |
sól do smaku | |
proszek do pieczenia | 1/2 łyżeczki |
jabłka | 1/2 kg. |
galaretka cytrynowa | 1 szt. |
olej do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: