naleśniki po zbójecku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1/2 litra
  • mąka

  • jajko

    4 szt
  • sól

  • parówki

    5 szt
  • ser żółt

    25 dkg
  • pieczarki

    6 szt
  • pieprz

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko, 2 jajka, mąka i szczypta sili - mieszamy i na rozgrzanej patelni smażymy naleśniki. Następnie czyścimy pieczarki, kroimy w plasterki i dusimy z odrobiną soli i pieprzu do smaku. Parówki kroimy na połówki. Połówkę parówki wkładamy do naleśnika posypujemy startym serem zółtym i dodajemy odrobinę uduszonych pieczarek. naleśniki zwijamy jak krokiety, obtaczamy w jajku i bułce tartej i smażymy z każdej strony na wolnym ogniu. Możemy podawać z sosem czosnkowym

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Joanna23 10.02.2013 19:58
fajne
Angelika10 02.09.2012 20:19
fajne
bogna61 28.08.2012 14:46
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat