Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nalesniki po rosyjsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
mleko 2 szklanki
mąka 15 łyżek
cukier 2 łyżki
sól 1 łyżka
cebula 1 szt
czosnek 4 ząbki
pieprz 1 szczypta
boczek 10 dag
szynka 20 dag
ser biały 0,5 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: nalesniki po rosyjsku

Farsz: Cebulę, czosnek i szynkę, boczek drobno kroimy, smażymy.pod koniec smażenia dodajemy ser . całość mieszamy delikatnie do momentu, aż ser się rozpuści i dodajemy sól,pieprz do smaku.
ciasto naleśnikowe:
jajka, mąka cukier, sól mieszamy do uzyskania jednolitej gładkiej masy, dodajemy pół szklanki wody gazowanej co doda puszystości.smażymy na mocno rozgrzanej patelni. Do ciasta dodajemy łyżkę oleju.
Przygotowany farsz zawijamy w naleśnikach i zawijamy w formę krokietów. Przed podaniem należy podsmażyć na patelni w celu podgrzania.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

GOSIA18 28.01.2014 12:54
Wolałabym bez boczku, ale i tak pyszne
mic 26.01.2014 18:33
fajne naleśniki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak