Naleśniki po meksykańsku

Naleśniki po meksykańsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    500 g
  • przecier pomidorowy

  • przyprawy

  • mieszanka mrożona meksykańska

    1 opakowanie
  • jajka

    4 szt
  • oliwa

    1 łyżka
  • mąka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Robimy ciasto naleśnikowe z jaj, oliwy, mąki i wody. Musi mieć lejącą konsystencję. Więcej jaj jest po to, aby ciasto nie pękało. Na patelnię dać mięso mielone i przysmażyć. Mieszankę udusić do miękkości. Jeśli nie ma meksykańskiej, można inną, oby w składnie była marchewka, kukurydza, czerwona fasola. Dodajemy do mięsa. Przyprawiamy mieszanką przypraw do kuchni meksykańskiej oraz dodajemy trochę przecieru. Smażymy naleśniki, rozkładamy. Na jedną połówkę dajemy farsz i składamy w trójkąty. Smażymy na patelni. Podajemy same lub z ketchupem. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (33)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

plocia

26.10.2013 19:59
Takie naleśniki zjem z chęcią.

banaszak1994

19.04.2012 16:37
smakowe :)

radosna29

20.02.2012 20:51
fajny przepis

owocówka

05.02.2012 09:33
pycha

cukiereczek

05.12.2011 08:57
super

anulka69

08.11.2011 09:23
pychota

Izka192

07.11.2011 18:06
na pewno smaczne

czekoladka_m

21.09.2011 11:39
Mój mąż wiele by dał za takie pikantne naleśniczki:)

Agnik

04.09.2011 10:44
mniam

agnieszka214

30.08.2011 07:53
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat