Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki po bretońsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

mąka razowa 40 dag
mąka pszenna 30 dag
jajko 2-3 szt
oliwa 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
woda gazowana 3/4 szklanki
mleko 1/2 litra

Składniki na farsz na jeden naleśnik

szynka 1 plasterek
ser żółty 1 plasterek
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki po bretońsku

Wykonanie:
Do miski wsypać obie mąki, wymieszać, wbić jajka, dodać olej, przyprawić solą do smaku. Miksować dodając po odrobinie wody i mleka, po czym odstawić na 2 godziny, jeszcze raz wymieszać i w razie potrzeby dolać wody i mleka. Następnie smażyć cienkie naleśniki, odwrócić i na usmażoną górę wbić jajko, rozprowadzić widelcem, położyć plasterek szynki i ser, posypać pieprzem. Smażyć na małym ogniu do czasu ścięcia się białka. Podawać na ciepło.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czyki 13.09.2016 14:01
Przepyszne danie:)
Małgorzata92 13.09.2016 13:56
Super danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak