Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka
1 1/2 szkl -
piwo jasne
2 1/2 szkl -
jaja
2 szt -
olej
1 łyżka -
Majeranek suszony Prymat
Przepis i sposób przygotowania Naleśniki piwne po podlasku
Po czym smażymy naleśniki.
Farsz:
1/2 kg ziemniaków
2 cebule
20 dag wędzonego boczku
6 cienkich parówek
3 łyżki gęstej śmietany
3 łyżki keczupu
natka pietruszki
łyżka oleju
sól
pieprz
Obrane ziemniaki gotujemy. Odcedzamy i studzimy, a następnie kroimy w słupki.
Boczek kroimy w kostkę, przesmażamy dodając posiekaną cebulę.Gdy już cebula zeszkli się, dodajemy ziemniaki i parówki pokrojone w plasterki. Wlewamy śmietanę i keczup, posiekaną natkę pietruszki i przyprawiamy do smaku. Gotowy farsz nakładamy na piwne naleśniki i składamy je na pół i jeszcze raz na pół.Przed podaniem podsmażamy na oleju.
Komentarze (46)
Załaduj więcej komentarzy (36)