Naleśniki nadziewane grzybami, czerwonym serem,cukinią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto naleśnikowe

  • mleko

    1 szkl
  • mąka

    1/2 szkl
  • jajko

    1 szt
  • olej

    2 łyzki

nadzienie ;

  • grzyby leśne

    1 garść
  • cebule

    1 szt z zielonym
  • masło

    1 łyżeczka
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • cukinia

    2 szt młode małe
  • cukinia żółta

    6 szt/ kwiaty świeże
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1 do smaku
  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

    1 do smaku
  • ser

    2 plastry czerwony z pesto
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Naleśniki nadziewane grzybami, czerwonym serem,cukinią  foto
Masło topimy w garnku, po czym wrzucamy grzyby leśne, ja użyłam mrożonych bo czas zużyć zapasy, pokrojone w małe kawałki ,smażymy przez 10 min.
Krok 2 - Naleśniki nadziewane grzybami, czerwonym serem,cukinią  foto
Do grzybów dodajemy posztakowaną dymkę i smazymy dalej na małym ogniu
Krok 3 - Naleśniki nadziewane grzybami, czerwonym serem,cukinią  foto
Dodajemy natkę pietruszki poszatkowaną i mieszamy
Krok 4 - Naleśniki nadziewane grzybami, czerwonym serem,cukinią  foto
Młodą cukinię myjemy i kroimy w plasterki dodajemy do reszty składników
Krok 5 - Naleśniki nadziewane grzybami, czerwonym serem,cukinią  foto
Nastepnie wrzucamy umyte kwiaty cukinii i mieszamy, wyłączamy gaz i zostawiamy na chwilkę, doprawiamy solą i pieprzem .
Krok 6 - Naleśniki nadziewane grzybami, czerwonym serem,cukinią  foto
Z podanych składników na ciasto, robimy je miksując wszystko razem, po czym pieczemy naleśniki bez tłuszczu.
Krok 7 - Naleśniki nadziewane grzybami, czerwonym serem,cukinią  foto
Na każdy naleśnik kładziemy plaster czerwonego sera, następnie porcję nadzienia grzybowego i zwijamy w rulon .
Krok 8 - Naleśniki nadziewane grzybami, czerwonym serem,cukinią  foto
Naleśniki zapiekamy w piekarniku ok 10 min w tem. 170st , podajemy na ciepło

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
misia53 04.07.2014 20:57
bardzo ciekawe, apetyczne naleśniki
mufinka79 04.07.2014 19:09
Bardzo smakowite naleśniki :)
V_kuchareczka 04.07.2014 17:54
na pewno są pyszne
Olga_SK 04.07.2014 16:42
Wyglądają smakowicie :)
wwwiolka 04.07.2014 15:30
Bardzo fajny przepis.
gosia561 04.07.2014 15:07
apetyczna przekąska
Sroczka 04.07.2014 14:39
Takie naleśniki z chęcią bym zjadła.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat