Naleśniki mocno borówkowe z nadzieniem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 szkl
  • mleko

    1/2 szkl
  • jaja

    2 szt
  • cukier

    2 łyżki
  • borówki

    3 szkl
  • serek mascarpone

    1 opakowanie
  • masło do smażenia

  • goździki mielone

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mleka , mąki , jaj , cukru robimy ciasto nalesnikowe , doprawiamy gożdzikami .
Odstawiamy na 30 min .

Borówki miksujemy i połowę dajemy do ciasta nalesnikowego ,a połowę mieszamy z mascarpone .

Nalesniki pieczemy na maśle i nadziewamy masą serowo - borówkową .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wioleczka83 02.11.2014 20:21
uwielbiam takie naleśniki
foczka-ks 01.10.2013 12:35
ślicznie wyglądają
Katarzyna/kate1980 30.09.2013 22:30
rewelacyjnie wyglądają
Janina 30.09.2013 12:46
Wspaniałe smaki, ciekawy pomysł;)
msmors 29.09.2013 22:27
super podane i na pewno smaczne. Zjadłabym już samo zdjęcie.
Anna133 29.09.2013 20:20
duża ilość borówek więc i kolor intensywny
kasienka23 29.09.2013 18:01
kolor mają świetny!
Marta1986 29.09.2013 16:54
bardzo smaczne
Renataj 29.09.2013 16:45
Intrygujące danie - na pierwszy rzut oka nie pomyślałabym, że to zwykłe naleśniki.
joanna__s 29.09.2013 16:40
Rewelacja! Jaki kolor. Pycha!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat