Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki cynamonowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 sztuki
mąka 2,5 szklanki (przesiana)
mleko 3,2% 1,5 szklanki
woda gazowana 1/2 szklanki
cynamon 1 łyżka
olej 1 łyżka+kropelka do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki cynamonowe

1. Mąkę wsypujemy do miski, wbijamy jaja, wlewamy mleko, wodę gazowaną, łyżkę oleju i wsypujemy cynamon. Miksujemy na jednolitą masę (jeśli będzie zbyt rzadka dosypujemy jeszcze mąkę). Odstawiamy na 20 minut na odpoczynek.
2. Przed pierwszym smażeniem na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Wylewamy porcję ciasta, smażymy przez minutę-dwie, przewracamy i smażymy kolejną minutkę. Przy następnym smażeniu już nie polewamy patelni olejem tylko wylewamy od razu ciasto. Gotowe naleśniki podajemy z ulubioną konfiturą. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bogusia 82 20.07.2015 21:42
Muszą być pyszne:)
jola91 20.07.2015 21:04
Świetny pomysł, takich jeszcze nie robiłam ;)
Ania96 20.07.2015 17:36
nigdy jeszcze nie robiłam cynamonowych, ciekawe jak smakują
Skotka 20.07.2015 16:52
Super!!! Wystarczy posmarować smażonymi jabłkami:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak