Naleśniki a'la meksykańskie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • naleśniki

    8 sztuk
  • mięso mielone

    60 dag
  • pomidory w puszce

  • koncentrat pomidorowy

    3 łyżki
  • kukurydza w puszce

  • cebula

    2 sztuki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Papryka słodka mielona Prymat

    do smaku
  • bulion

    szklanka
  • mleko

    szklanka
  • mąka

    3/4 szklanki
  • masło

    2 łyżki
  • ser żółty

    25 dag
  • fasola

    0,5 puszki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, zeszklić a następnie dodać mięso i smażyć, przyprawiając solą i pieprzem. Gy mięso się usmaży dodać całą puszkę pomidorów i dusić, pod koniec dodać koncentrat, doprawić papryka ostrą i słodką, zamieszać, wsypać odcedzoną kukurydzę i fasolę.

Cebulę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na maśle, wlać rosół, mleko i wsypać mąkę, gotować parę minut, następnie wsypać ser i doprawić. Gotować aż sos zgęstnieje.

Na naleśniki nałożyć farsz mięsny, zawinąć i polać ciepłym sosem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
babajaga1969 23.10.2012 01:24
takich nie jadłam
eMMe 22.10.2012 21:59
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat