Naleśniki

Naleśniki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    3 szt
  • woda

  • mleko

    350 g
  • mąka

    300 g
  • sól

  • tłuszcz do smażenia

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Naleśniki

Z mąki, jaj, soli, mleka i odrobiny wody przygotować ciasto naleśnikowe. Dokładnie wymieszać.
Rozgrzać tłuszcz na patelni i smażyć naleśniki z obu stron na rumiano.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat