Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśnik po niemiecku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6
mleko 1 szklanka
mąka 1 szklanka
sól 1 łyżeczka
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśnik po niemiecku

Włącz piekarnik i nastaw na 205 C,i od razu do piekarnika włożyć naczynie żaroodporne.
Wszystkie składniki,oprócz masła przełożyć do miski i dokładnie wymieszać.
Mało przełóż do naczynia w piekarniku i pozwól by się rozpuściło
Gdy masło się rozpuści,wyjmij na chwilę naczynie z piekarnika i wlej ciasto. Piecz przez 20 minut.
Naleśnika najlepiej podawać posypane cukrem pudrem lub z ulubioną konfiturą,dżemem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 31.01.2016 09:54
przepis pochodzi od znajomego,właśnie Niemca
gerard.sz 30.01.2016 10:40
A dlaczego po niemiecku?
Aneta41 30.01.2016 10:09
ciekawe, ciekawe...
wwwiolka 28.01.2016 21:15
Bardzo fajny przepis.
Habibi 28.01.2016 16:18
Lubię takie wynalazki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak