Najprostsze ciasto bananowo-pomarańczowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    1,5 szkl
  • cukier

    0,5 szkl
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka
  • olej roślinny

    0,5 szkl
  • jajko

    1 szt
  • sok pomarańczowy

    0,5 szkl
  • banan

    2-3 szt
  • skórka z pomarańczy

    1 łyżeczka
  • bakalie

    1-2 garście
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W jednej misce łączymy: mąkę, cukier, sodę i proszek, w drugiej – wszystkie składniki mokre. Zawartości misek mieszamy ze sobą i dodajemy orzechy, rodzynki, żurawinę etc. – co tylko mamy pod ręką. Mieszamy i przelewamy do formy, natłuszczonej i wysypanej bułką tartą. Wstawiamy na 40-50 minut do piekarnika nagrzanego do 175 stopni. Gotowe!
Local Foodie
Potrzebujemy: formę do ciasta 35 x 11 cm, 2 miski, łyżka oleju i bułka tarta

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
krokus 23.05.2016 21:34
proste i smaczne, lubie takie ciasta
cukiereczek 23.05.2016 18:13
no tak, proste wykonaniu i dobrze wygląda
2milutka 23.05.2016 16:43
Pyszne ciasto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat