Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Najlepszy gulasz z papryką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 szt
cebula 1 szt
mąka pszenna 1 łyżka
Przyprawa do mięs Prymat 2 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyżeczki
marchewka suszona 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
woda 250 ml
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
ryż

Przepis i sposób przygotowania na: Najlepszy gulasz z papryką

Mięso gulaszowe myjemy i osuszamy. Jeżeli mamy cały kawałek łopatki kroimy go na mniejsze kawałki np. w kosteczkę. Mięso przyprawiamy przyprawą do mięsa i obsypujemy mąką. Cebulę oraz paprykę kroimy w kosteczkę. W garnku rozgrzewamy olej, dodajemy warzywa. Po ok. 5 minutach wkładamy mięso i podsmażamy. Podlewamy wodą z koncentratem pomidorowym. Doprawiamy ziołami prowansalskimi, suszoną marchewką, ostrą papryką, solą i pieprzem. Dusimy do miękkości mięsa na wolnym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 03.09.2015 10:58
cudny obiad dla rodziny
bogusia 82 02.09.2015 23:15
pyszny gulasz:)
Wacław 02.09.2015 13:44
bardzo czesto dodaję czerwoną paprykę do gulaszu :-)
Damiano
Damiano 02.09.2015 13:10
bardzo dobry
Jumper123 02.09.2015 11:57
smakowity gulasz
Anna169Hosz 02.09.2015 11:04
Smakowite jedzonko!
RenataZ-et 02.09.2015 10:56
wygląda super!
Joannasz3190 02.09.2015 10:11
Moje smaki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak