Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Najlepsze ogórki małosolne

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórek zielony 2 kg
koper 2 gałązki
ząbki czosnku 6 ząbków
chrzan świeży 2 szt
sól 3 łyżki
woda letnia 3 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Najlepsze ogórki małosolne

Ogórki dokładnie myjemy w zimnej wodzie. Koper, chrzan tniemy na mniejsze kawałki.Ząbki obieramy z łupinki. W dużym słoiku układamy ciasno ogórki, przekładając koprem, czosnkiem i chrzanem. Do wody dodajemy sól, mieszamy i wlewamy do słoika. Zakręcamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok 4 dni, gdy dłużej są w słoiku, tym bardziej są ukiszone. Polecam

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 04.07.2014 10:37
małosolne ,moje ulubione :-)
xjustynka89x 04.07.2014 09:58
u mnie też już stoją i się kiszą :)
Lidzia 04.07.2014 07:02
Smaczniutkie.
krokus 03.07.2014 22:34
pyszne ogóraski :)
Renata9 03.07.2014 21:57
fajne ogóreczki, chociaż ja osobiście takich nie lubię
Aleksandra/Olcia 03.07.2014 21:30
uwielbiam małosolne
Maria 70 03.07.2014 21:02
A ja myślałam, że moje są najlepsze. Żartuję,robię podobnie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak