najlepsza wątróbka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka

    300 gram
  • cebula

    1 sztuka
  • mleko

    1 szklanka
  • ocet winny

    3 łyżki
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbkę umyć, ułożyć w misce i zalać mlekiem.
Po dwóch godzinach wylać mleko, a wątróbkę przełożyć na patelnię. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i wszystko doprowadzić do wrzenia.
Podgotować na lekkim ogniu, dodać ocet winny.
Gdy sos się zredukuje, na sam koniec smażenia popieprzyć i posolić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ewelinapac 25.11.2011 08:18
mniam
adam1f 19.06.2011 00:13
niezłe
eduszo 13.12.2010 12:15
Watróbka pyszna tylko jeszcze żeby miała mniej cholesterolu.
ben-ka 14.11.2010 09:40
Jak ja dawno nie robiłam wątróbki !
Ewa111 13.11.2010 12:18
pyszna taka wątróbka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat