Najlepsza marynata grillowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ketchup

    4 łyżki
  • musztarda

    2 łyżki
  • olej

    2 łyżki
  • miód

    2 łyżki
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • Czosnek suszony Prymat

    do smaku
  • Papryka słodka mielona Prymat

    do smaku
  • Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat

    do smaku
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Najlepiej na dzień przed planowanym grillowaniem przygotować marynatę i zamarynować mięso. Do marynowania wybieramy świeże mięso a nie mrożone.

W misce mieszamy po kolei mokre składniki marynaty : miód, olej, musztardę i ketchup oraz sos sojowy a następnie dodajemy przyprawy. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na kilka minut a następnie smarujemy marynatą mięso i odstawiamy do lodówki na minimum kilka godzin.

Tak przygotowane mięso będzie pyszne i idealnie soczyste.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat