Nadziewany kabaczek

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kabaczek

    2 sztuki
  • bób

    1/2 kg
  • kasza kukurydziana

    1,5 szklanki
  • masło

    2 łyżeczki
  • koperek

    2 łyżki
  • Kucharek przyprawa do potraw

  • pieprz biały Prymat

  • ser żółty

    25 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bób gotujemy w osolonej wodzie. Obieramy. Kabaczki przecinamy wzdłuż, wydrążamy środek. Oprószamy ziołami, pieprzem i kucharkiem. Kaszę gotujemy w 3 szklankach osolonej wody z masłem(ma być gęsta). Ostudzoną mieszamy z bobem, farszem napełniamy połówki kabaczka, przykrywamy startym żółtym serem. Pieczemy pół godziny w 180 stopniach. Podajemy posypane koprem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kasiazur 19.11.2011 10:06
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat