Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewany biszkopt

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt

jajko 4 szt
mąka pszenna 1 szklanka
cukier 0,5 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Masa

galaretka pomarańczowa 1 szt
jogurt naturalny 0,5 szklanki
woda 1 szkl
pomarańcza 2 szt

Śmietana

śmietana 30% 1 szkl
fix do śmietany
czekolada

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewany biszkopt

Biszkopt:
Ubić piane z białek. Dalej ubijając dodawać stopniowo cukier ,cukier waniliowy ,po jednym żółtku a na końcu lekko wymieszać z mąką wymieszana z proszkiem do pieczenia .Piec ok.30 min. W 180C.W wystudzonym biszkopcie wydrążyć środek.
Masa:
Galaretkę rozpuścić w szklance wody ,ostudzić dodać jogurt i dokładnie wymieszać,odstawić do lodówki by zaczęła tężec.Pomarańcze obieramy i filetujemy,kawałki owoców układamy w wydrążonym biszkopcie i zalewamy tężejącą galaretka.Odstawiamy do lodówki by zastygło.
Śmietana:
Śmietanę ubijamy z dodatkiem fixu na sztywno i wykładamy na zastygniętą galaretkę ,posypujemy wiórkami czekolady.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 01.05.2014 16:25
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak