Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane ślimaczki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Makaron kolanka 100 g
jajko 2 szt
ser żółty 5-10 dkg
ogórki konserwowe 2-3 szt
majonez 1 łyżka
musztarda 1 łyżeczka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane ślimaczki

Jajka ugotować na twardo. Wystudzić. Zetrzeć na tarce o grubym oczku. Ser zetrzeć na drobnym oczku. Ogórki pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wrzucić do miski, dodać majonez, musztardę i przyprawy. Dokładnie wymieszać.
Makaron ugotować al dente. Wystudzić. Łyżeczką nałożyć farsz. Ułożyć na talerzu i udekorować zieleniną. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak