Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane pomidory

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory 3 sztuki
kaszy gryczanej 1 opakowanie
cebula 1 sztuka
soli 0,5 łyżeczki
pieprzu 0,5 łyżeczki
parówki 2 sztuki
majonezu 2 łyżeczki
kotleciki mielone
świeża melisa
cukinia
olej do smażenia
ketchup 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane pomidory

Kroki postępowania

1
Pomidory umyć,przekroić wierzch i wyjąc miąższ. Kasze ugotować. Cebule obrać, płukać i pokroić w kosteczkę. Zasmażyć na patelni. Wsypać ryż. Dodać miąższ z pomidorów. Parówki pokroić w kostkę i dodać do kaszy. Przyprawić solą i pieprzem.
Krok 1 - Nadziewane pomidory foto
2
Nadziać pomidory farszem. Majonez wymieszać z ketchupem. Posmarować wierzch pomidorów. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Zapiec ok 5 minut.
Krok 2 - Nadziewane pomidory foto
3
Cukinie usmażyć.Ułożyć kotleciki na wierzch, obłożyć cukinią, posypać koperkiem i melisą.
Krok 3 - Nadziewane pomidory foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 01.08.2013 20:49
u gory sobie pilnuj byś dawała foto gotowej potrawy , a w etapach , z przygotowań :) tak ejst zgodne z regulaminem :)
Janina 31.07.2013 13:58
Fajny pomysł;)
gosia561 31.07.2013 12:26
doskonale nadziane
kasiaw 31.07.2013 11:28
super jako przystawka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak