Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane pałki z kurczaka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka pałki 4 duże sztuki
wędzony boczek 15 dkg
cebula 1/2 dużej sztuki
natka pietruszki 1 garść
słodka suszona papryka w płatkach 2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
Przyprawa do mięs Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane pałki z kurczaka

Kroki postępowania

1
Z pałek z kurczaka delikatnie usunąć kości.
Krok 1 - Nadziewane pałki z kurczaka foto
2
Boczek pokroić w kostkę, zrumienić na suchej, rozgrzanej patelni. Cebulę pokroić w kostkę, dodać do boczku, zeszklić.
Krok 2 - Nadziewane pałki z kurczaka foto
3
Cebulę z boczkiem przełożyć do miski blendera. Dodać do tego grubo posiekaną natkę, płatki papryki, trochę soli i pieprzu. Wszystko zmiksować na pastę.
Krok 3 - Nadziewane pałki z kurczaka foto
4
Boczkową pastę nałożyć do pałek z kurczaka w miejsce po kościach. Brzegi mięsa złączyć, spiąć wykałaczkami.
Krok 4 - Nadziewane pałki z kurczaka foto
5
Nadziane mięso kłaść na rozgrzany na patelni olej, posypać z obu stron przyprawą do mięs, z obu stron mocno zrumienić. Do mięsa wlać szklankę wody. Dusić pod przykryciem na średnim ogniu ok. 40 minut.
Krok 5 - Nadziewane pałki z kurczaka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

endzi
endzi 13.07.2016 17:27
Ciekawa propozycja!
Wafelek2601 12.07.2016 21:51
Bardzo dobre
Janina 12.07.2016 19:25
Smaczne jedzonko;))
Ewelina1991 12.07.2016 18:21
dobre mięsko
w mojej kuchni 12.07.2016 18:12
pyszne danie
Bernadeta1 12.07.2016 16:11
smaczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak