nadziewane muszle makaronowe

nadziewane muszle makaronowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron muszle

    20 szt.
  • pieczarki

    30 dkg.
  • cebula

    1 szt.
  • sól i pieprz

    do smaku
  • parmezan starty

  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować w osolonym wrzątku al`dente , odcedzić . Pieczarki opłukać i pokroić w kostkę , podobnie cebulę . W naczyniu zeszklić cebulę , dodać pieczarki , wymieszać i dusić aż odparuje cały płyn doprawić do smaku solą i pieprzem . Osączony makaron nadziewać przygotowanym farszem , układać w naczyniu do zapiekania i na koniec posypać startym parmezanem , przykryć pokrywką . Wstawić do piekarnika na 180 - 190 st. i zapiec aby ser się rozpuścił ok. 10 min. Podawać zaraz po wyjęciu z piekarnika dopóki są ciepłe .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ela15

17.01.2017 13:48
świetny pomysł

Bernadeta1

27.04.2016 18:02
smaczne jedzonko

Madzai

27.04.2016 10:17
Moje smaki

Grazyna0211

27.04.2016 08:48
smaczne danie

Krzysztof15

27.04.2016 06:22
bardzo smaczne

KORAL

26.04.2016 22:42
Lubię takie jedzonko

jasiek

26.04.2016 20:03
ale fajny makaronik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat